Dramatisk dag på Hedeland

Fjerde afdeling af DM i motocross blev en hæsblæsende affære, der startede mudret, men sluttede knastør, og hvor alle klasser leverede dramatiske og spændende heat, på en Hedelandsbane der viste sig fra sin karakteristiske hårde, fantastiske og ubarmhjertige side.

MX1

MX1-klassen blev vendt totalt på hovedet til sidst, efter et første heat domineret af Nichlas Bjerregaard. Glen Meier pressede på midt i heatet, men måtte nøjes med andenpladsen, imens Mathias Gryning tog tredjepladsen. Og mønsteret gentog sig i andet heat. Nichlas Bjerregaard angreb Meier og Gryning tidligt, kørte sig i front og holdt den til mål, imens Gryning kæmpede sig ind på andenpladsen, foran Glen. Men en afgørelse om spring for samaritflag ændrede udfaldet. Det betød at Glen Meier vandt på dagen, foran Benjamin Strate, der var tilbage i DM for en dag, imens Lucas Ankjær tog sig af tredjepladsen på dagen.

MX2

Også i MX2-klassen var dramaet totalt, da støvet først havde lagt sig efter andet heat – hvilket vi næsten har vænnet os til i den klasse! Kenneth Kaalund skød afsted og holdt spidsen til mål i første heat, skarpt forfulgt af Mike Lauritsen, der nok engang faldt for en teknisk defekt, endda på sidste omgang. I stedet gik andenpladsen i første heat til en stærkt kørende Magnus Smith, der gennemførte svendestykket, ved at vinde andet heat, og nappe sejren på dagen – ligesom han også gjorde i Randers. Kaalund tog andenpladsen i heatet og holder fast i sin røde nummerplade, imens Oliver Olsen tog tredjepladsen på dagen.

Dame

Damernes heat endte igen med en masse spænding og blændende præstationer. Sara Andersen, der fører serien an, holder af hårdbane, og det kunne man se på Hedeland. Sara stak af fra feltet i begge heat, efter to gode starter, og kørte i front hele vejen til mål. Derved udbygger hun sin føring i den samlede stilling. Anderledes dramatisk var det bag hende, da Malou Jakobsen kæmpede sig ind som nummer 2 i begge heat, ekstra heroisk efter et styrt i første heat. Barbara Aagaard kørte to gode heat, og udnyttede uheld hos Line Dam, da hun holdt hovedet koldt og kørte ind på tredjepladsen i andet heat. Line Dam sluttede som 4’er, og havde ikke heldet med sig på Hedeland, imens Louise Eriksen tog sig af femtepladsen.

Quad 500A

Til afdelingen på Hedeland, var der mange Quad-kørere, der var mødt frem. Og deres heat blev igen genstand for et enormt drama. Henrik Mogensen, der førte DM-stillingen inden Hedeland, nåede stort set kun ned ad starten i første heat, så punkterede han på begge baghjul. Det betød at han måtte i rep. zonen og skifte hjul, hvilket satte ham to omgange tilbage. Det skulle han så prøve at indhente, men han nåede kun op som nummer syv til slut. Det åbnede døren for Zander Kristiansen, der indtog andenpladsen i tabellen, men Zander smed førstepladsen væk efter en fejl, og derved kunne Peter Christensen tage sejren i første heat – og med en tredjeplads i andet heat, så tog Peter også den samlede sejr på dagen, foran Zander og Thomas Kjær Rasmussen.

Næste gang der skal køres DM, er når der skal køres på Mors til femte afdeling, og det er den 15. august!