DM-A 2020 skudt i gang på Korskroen

 

Søndag var Vestjysk Moto Cross Club vært for årets første afdeling af DM-A. Selvom mange ting er anderledes i denne korte løbssæson 2020, var der ikke mindre kamp om placeringerne i det vestjyske.

Coronavirus og forsamlingsforbud har betydet, at vi ikke kan invitere publikum til eller reklamere for DM-A. Af samme grund er der skruet ned for blusset med sponsorer, forhandlere og den opsætning af DM-A, som vi er vant til. Vi glæder os til at komme tilbage til mere normale tilstande, men indtil da glæder vi os over, at vi i hvert fald kan afvikle løb igen.

At kørerne også har glædet sig til at komme i gang med løbene igen, er der vist ingen tvivl om. Den ændrede måde at afvikle DM-A på her i 2020 har betydet, at der foruden MX1, MX2 og Junior 125-klassen også er blevet plads til Mini 85cc, som kører med ved alle 3 afdelinger.

Skal vi starte med de yngste kørere i Mini 85, så var det Nicolai Berg Skovbjerg fra Vesterbæk Motocross Club, der endte øverst på podiet efter at have taget førstepladsen i begge heat. Jakob Frandsen fra Randers Motor Sport tog to andenpladser og dermed også andenpladsen på podiet. Dagens tredjeplads gik til Lucas Søndergaard fra Frederiksborg Amts Motorklub, som blev nummer tre i første heat og nummer fire i andet heat.

Blandt de unge kørere i Junior 125-klassen var Tobias Caprani fra Randers Motor Sport bedst på dagen. Caprani tog begge heatsejre og derfor også dagens største pokal i Junior 125-klassen. Næstved-køreren Jonas Stub Buch blev med først en tredjeplads og derefter en andenplads samlet nummer to på dagen. Den sidste plads på skamlen indtog Casper Albæk Mortensen fra Frederiksborg Amts Motorklub, efter at være blevet nummer to i første heat og nummer fire i andet heat.

Også i MX2-klassen var det den samme kører, som kørte først over målstregen i begge heat. Mark Underbjerg Lauritsen fra Børkop Motor Sport endte med at give alle andre baghjul og tage begge heatsejre og dagens samlede førsteplads. Andenpladsen snuppede Aalborg-køreren Kenneth Kaalund efter at have sluttet som henholdsvis nummer fire og nummer to i de to heat, mens Benjamin Strate fra Næstved Motor Klub, der først blev nummer to og derefter nummer fire, tog den samlede i tredjeplads.

Kun i MX1-klassen blev heatsejrene fordelt på to kørere. Den første gik til Nichlas Bjerregaard fra Aalborg Motorklub, som med en andenplads i andet heat endte som dagens bedste. Mathias Gryning fra Næstved Motor Klub blev nummer tre i første heat og tog derefter sejren i andet heat, og blev dermed dagens nummer to. Tredjepladsen gik til Kim O. Sørensen fra Aalborg Motor Klub, efter at han blev nummer to i første heat og nummer fem i andet heat.

Hele resultatoversigten kan ses her.

Næste afdeling af DM-A, Junior125 og 85cc køres på Solbjergbanen d. 30. august.