Top-ræs i Randers

Honda Park lagde i går underlag til en intens kamp mellem Danmarks bedste motocrosskørere, da Randers Motor Sport var vært for 3. afdeling af DM Motocross.

Årets løbsserie i DM Motocross strækker sig over hele 7 afdelinger, og kørerne må bevare et højt niveau gennem hele sæsonen for at gøre sig gældende i den samlede stilling. Konkurrencen er hård, og der skal kæmpes om hver en placering til de enkelte afdelinger. Søndag var kørerne kommet til Honda Park i Randers.

MX1

I MX1-klassen har den røde nummerplade, som bæres af den kører, der fører stillingen i mesterskabet, skiftet ejermand undervejs i serien. Og det kom den til at gøre igen i Randers. Glen Meier ankom til sin hjemmebane på Honda Park med den røde nummerplade, men efter en andenplads i første heat udgik han med tekniske problemer i andet heat, og det placerede ham på en 19. plads på dagen og en efterfølgende tredjeplads i den samlede stilling. Sejrherren i Randers blev Nichlas Bjerregaard, som tog begge heatsejre, blev dagens og den nye samlede stillings nummer et, og dermed tilbageerobrede den røde nummerplade, som han også havde før Meier. Dagens nr. to blev tyske Mike Stender, mens Mathias Gryning fra Næstved Motor Klub tog sig af tredjepladsen på dagen. I den samlede stilling er Gryning den tætteste forfølger til Bjerregaard.

MX2

I MX2 udspiller der sig en kamp mellem den forsvarende DM-mester Kenneth Kaalund fra Aalborg Motor Klub og Randers-køreren Nichlas Haagensen. De to har ligget i toppen af hvert heat ved de foregående to afdelinger, og det blev også tilfældet i Randers. De to kamphaner tog en heatsejr og en fjerdeplads hver, og fik dermed lige mange point med fra 3. afdeling. I den samlede stilling betyder det, at Kaalund bevarer en smal føring på 5 point ned til Haagensen. Dagens mand i Randers blev Magnus Smith fra Næstved Motor Klub, som tog to andenpladser i dagens to heat. Det betyder også, at Magnus Smith rykker op og indtager en tredjeplads i den samlede stilling.

Damerne

Dameklassen domineres af nogle kørere med solid international erfaring, og det kom også til udtryk i Randers. Sara Andersen fra Motorcykel Clubben Svendborg gentog sin præstation fra sidste afdeling, hvor hun også tog begge heatsejre på dagen. Begge andenpladser gik til Randers-køreren Line Dam, og begge tredjepladser blev taget af Malou D. Jakobsen fra Børkop Motor Sport. Dagens resultat er ligeledes et billede på den samlede stilling hos Damerne, hvor Sara indtager førstepladsen, Line andenpladsen og Malou tredjepladsen.

Quad 500A

I den bedste danske quadklasse er Randers Motor Sport også stærkt repræsenteret, og her stod der Randers-kørere på to af podiets trin, da dagens heat var kørt til ende. Henrik Mogensen tog øverste plads på podiet og erobrede dermed som ny fører af den samlede stilling den røde nummerplade fra sin Randers-kollega Patrick Kirk, der tog tredjepladsen på dagen og herefter ligger nummer tre i den samlede stilling. Zander Kristiansen fra Silkeborg Motor Sport blev nummer to på dagen og ligger ligeledes nummer to i den samlede stilling hos quadkørerne.

Inden længe skal kørerne en tur til Sjælland, når næste afdeling, det vil sige 4. afdeling af DM Motocross, køres hos Hedelands Motorklub d. 11. juli.

De samlede stillinger i DM Motocross kan ses her.

Foto: Pers-photo.com