Pressemeddelelse: Oplev DM Motocross i Svendborg på lørdag

Der er mulighed for at opleve landets dygtigste motocrosskørere på Svendborgbanen på lørdag d. 1. juli, når Motorcykel Clubben Svendborg slår dørene op for 4. afdeling af årets DM-serie.

Svendborgbanen er en teknisk bane med mange hop, så hvis man godt kan lide at se motorcykler flyve gennem luften i fuld fart, så vil man ikke blive skuffet til DM på lørdag.

Der skal kæmpes om podiepladserne i tre klasser. Klasserne A MX1 og A MX2 udgør det højeste seniorniveau i hver sin maskinklasse, og så skal der også konkurreres i Mini 85-klassen, som er for de hurtige unge kørere i alderen 10-15 år. Alle tre klasser er åbne for udenlandsk deltagelse, og både svenskere og nordmænd har meldt deres ankomst.

I A MX1-klassen ligger Svebølle Moto Cross Klubs Mathias Jørgensen på en komfortabel førsteplads i den samlede stilling. Mathias Jørgensen vandt ved den seneste afdeling i Hjørring alle tre heat, og har dermed skabt sig et pænt forspring ned til sin nærmeste forfølger, Benjamin Strate på andenpladsen. Det betyder dog ikke, at Jørgensen kan slappe alt for meget af, for der er tre heat, der skal køres i Svendborg, og rigtig meget kan ske i løbet af sådan en dag.

A MX2-klassen føres af Kolding Motocross Klubs Rasmus Pedersen, med ni point ned til nærmeste forfølger Magnus Smith fra Næstved Motor Klub. Med ni points forskel kan rollerne hurtigt blive byttet rundt, og derfor vil vi med garanti se både de to, men også det øvrige felt af hurtige kørere, give alt hvad de har i jagten på podieplacering og vigtige point i DM-kampen.

I Mini 85-klassen udgøres top tre af Oliver Hald fra Vestjysk Moto Cross Club, Søren Winther fra Randers Motor Sport og Jacob Bloch fra Morsø Moto Cross klub. Oliver Hald har været hurtigste mand indtil videre, men konkurrenter er der nok af, og sæsonen er endnu kun halvvejs.

Motorcykel Clubben Svendborg er selv flot repræsenteret med mange lokale kørere i de tre klasser: i A MX1 er det Rasmus Johansen, i A MX2 er det Christian Skøtt, Emil Gordon Rohmann, Sara Andersen og Patrick Nakoto Marcussen, og i Mini 85 er det Willads Gordon Rohmann og Felix Thomsen.

Motorcykel Clubben Svendborg glæder sig til en dag fyldt med action og god underholdning. Publikum er velkomne hele dagen, og første heat sættes i gang kl. 11.