Pressemeddelelse: Danmarksmester i motocross kåret før tid på Mors

Weekenden bød på motorcykel-action på højeste niveau, da Morsø Moto Cross Klub var vært for en afdeling af DM Motocross – og ovenikøbet fundet af en DM-mester – lørdag d. 19. august.

Der var mødt mange publikummer op på den solbeskinnede Solbjergbane i lørdags, og det havde de også god grund til. Vi nærmer os DM-finalen, og kampen om point spidser til i senioreliteklasserne A MX1 og A MX2 samt i Mini 85-klassen, hvor de unge kørere hører til.

I A MX1 fik vi en nyslået Danmarksmester, i det Svebølle Motocross Klubs Mathias Jørgensen sikrede sig nok point til, at han ikke vil kunne indhentes af sine konkurrenter ved DM-finalen om tre uger. Mathias Jørgensen nåede igennem alle dagens forskellige podiepladser med først en tredjeplads, så en anden plads og til sidst en heatsejr i dagens afsluttende superheat – alt i alt en præstation, som sikrede ham førstepladsen på dagen og altså også i tabellen for hele sæsonen. Dagens nummer to blev Glen Meier fra Randers Motor Sport, mens Benjamin Strate fra Næstved Motor Klub blev nummer tre – det skal blive spændende at se, om Strate kan sikre sig sølv eller bronze, når der køres finale på hans hjemmebane om 3 uger.

I MX2-klassen ligger Næstved Motor Klubs Magnus Smith og Kolding Motocross Klubs Rasmus Pedersen og kæmper tæt. Rasmus Pedersen fører i den samlede stilling, men på Mors lagde Magnus Smith ud med at hente fem point på ham i første heat. Det endte dog med pointlighed og en status quo mellem dem, hvor Magnus lige akkurat blev dagens samlede vinder på grund af sin placering i superheatet. Magnus Smith kan se frem til at skulle køre DM-finalen på sin hjemmebane i Næstved, så der bliver dramatik og spænding til det sidste i kampen om DM-guldet i MX2. I resultatet fra Mors skal også nævnes en rigtig flot kørende Nicolai Berg Skovbjerg fra Vesterbæk Motocross Club, som blev dagens nummer tre.

I Mini 85-klassen er der nok at se på, med mange overhalinger og skiftende positioner imellem de unge kørere. Vestjysk Moto Cross Clubs Oliver Hald vandt begge heat og holder fast i sin føring i den samlede stilling. Begge andenpladser blev snuppet af en lokal kører, nemlig Morsø Moto Cross Klubs egen Jacob Ehlers Bloch, og begge tredjepladser gik til Bertram Thorius fra Svebølle Moto Cross Klub, som i øvrigt tog holeshot i begge heat. Dagens nummer to og tre indtager tilsvarende placeringer i den samlede stillings top 3.

Dagens Fighter skulle også findes i Mini 85-klassen. Norske Theo Hansen, som har deltaget i alle DM-afdelingerne, styrtede i andet heat, men fik kørt sig op som nummer 9. For dette modtog Theo Hansen Westcoast MX Fighterprisen.

Alle resultater fra Mors kan ses på Danmarks Motor Unions hjemmeside: https://dmusport.dk/motocross/stillinger-motocross/#toggle-id-1

DM-finalen køres d. 16. september på Nisseringen hos Næstved Motor Klub.