DM-serien kørt åben i Hjørring!

Anden afdeling af DM Motocross blev kørt i går i Hjørring, og det blev en afdeling der bød på både dramatik og spænding.

For første gang i over ti år, var DM-feltet samlet på Sønderskovbanen i Hjørring, hvor de sandede og idyllisk smukke omgivelser, dannede rammede om anden afdeling af mesterskabet.

Første afdeling i Hanherred havde givet et praj om hvad vi kunne forvente, og på den perfekt præparerede bane, som Hjørring Motor Sport havde nusset om i hele ugen op til, fik vi endnu flere praj om, hvem der måske kommer til at dyste om titlerne, når mestrene skal findes i slutningen af sæsonen.

Det var igen MX1, MX2, Quad 500A og Dame-klassen der skulle i ilden, og alle fire klasser endte med at kæmpe med den svære og lumske bane.

I MX1-klassen kom Nichlas Bjerregaard til Hjørring med den røde nummerplade på sin Yamaha, men det var Glen Meier – manden på den samlede andenplads – der satte ild i feltet. 4,5 sekunder var han hurtigere end alle andre i kvalifikationen, og det omsatte han til to heatsejre og en rød nummerplade, inden feltet rykker videre til Randers om en lille måned. Nichlas Bjerregaard strittede imod i første heat med en andenplads, og var hurtigste mand i andet heat, men et styrt satte en stopper for hans dag. Han kom dog i mål, men måtte se den samlede andenplads på dagen, gå til Mathias Gryning. Bjerregaard sluttede som nummer 3 på dagen, og rykkede ned som nummer 2 i tabellen. Gryning indtager stadig tredjepladsen i kampen om mesterskabet. Kim Sørensen tog fjerdepladsen på dagen, efter en drabelig duel med Frederik Goul Jensen i andet heat, imens Sam Korneliussen sluttede top 5 af i Hjørring – efter at have vist flot tempo hele dagen.

I MX2-klassen var det Nicklas Haagensen der kom til Hjørring med den røde nummerplade, men også her blev der byttet rundt på tingene. Kenneth Kaalund indtog den samlede andenplads inden anden afdeling, og kom til Hjørring med et nyligt styrt og en dårlig lyske i bagagen. Alligevel så kørte Kaalund blændende, tog en sejr i første heat, og kom sikkert hjem i andet heat, på trods af et enkelt styrt. Det gav en andenplads på dagen, men spillede også den røde nummerplade over i hænderne på den forsvarende mester. Dagens vinder blev Mike Lauritsen, der tog revanche efter uheld i Hanherred, imens Nicklas Haagensen tog tredjepladsen på dagen, efter at have slidt sit hele vejen op igennem feltet i andet heat. Jakob Kjær Nielsen og Mads Vendelbo, tog de sidste pladser i top 5.

I Dame-klassen var det Line Dam Nielsen der havde den røde plade på sin cykel, inden anden afdeling, men historien gentog sig selv, og der blev byttet rundt på det hele i Hjørring. Sara Andersen snuppede i hvert fald begge heatsejre, og det var nok til at sende hende op i spidsen af mesterskabet. Andenpladsen nappede Malou Jakobsen, der ellers længe så ud til at skulle vinde første heat, indtil hun lavede en lille fejl. Line Dam måtte slukøret nøjes med tredjepladsen, og gled samtidig ned som nummer 3 i mesterskabet. Laura Raunkjær tog fjerdepladsen, foran Catja Rasmussen, der var tilbage i DM for en kort bemærkning.

Og dramaet bare fortsatte i Quad-klassen. For efter første heat, hvor Henrik Mogensen tog en sejr foran den førende i klassen, Patrick Kirk, så blev det hele vendt på hovedet i andet heat. Her kørte Henrik Mogensen og Patrick Kirk nemlig sammen, hvilket lagde vejen helt åben til Keld Andersen, der kunne tage sejren i heatet og på dagen. Zander Kristiansen kørte over stregen som 2’er i andet heat, og det fik ham på podiet som 3’er, imens Henrik Mogensen kilede sig ind imellem de to. Det er dog stadig Patrick Kirk, der fører mesterskabet an.

Find alle resultater fra Hjørring her.

Find den samlede stilling her.

Næste afdeling af DM køres 13. juni i Randers!