DM Motocross-sæsonen åbnede i Svebølle

Weekenden bød på sæsonpremiere for landets bedste motocrosskørere. Svebølle Motocross Klub lagde bane til, da 1. afdeling af DM Motocross skulle køres søndag.

Svebøllebanen bød på førsteklasses rammer for søndagens program, både for de deltagende kørere, men også for de mange tilskuere, der var dukket op for at opleve godt ræs på tætteste hold på den publikumsvenlige bane.

I MX1-klassen kunne man ikke undgå at tælle den forsvarende Danmarksmester Nichlas Bjerregaard fra Han Herred Motor Klub blandt storfavoritterne. Hvis nogen havde overvejet, om Bjerregaard kunne have hvilet på laurbærrene henover vinteren, fik de i hvert fald manet den tanke i jorden. Bjerregaard tog begge heatsejre og satte dermed en fed streg under sin favoritværdighed. Dagens samlede andenplads blev indtaget af Lucas Sandbye Ankjær med hjemmebane i Svebølle Moto Cross Klub, og Sam Korneliussen fra Aalborg Motor Klub tog sig af tredjepladsen.

MX2-klassen bugner af dygtige kørere, og det var på forhånd ikke let at placere sit gæt på, hvem der skulle blive dagens hurtigste i Svebølle. Konkurrencen kunne da heller ikke blive mere tæt i toppen, idet DM-guldvinderen fra 2021, Nicklas Haagensen fra Randers Motor Sport, og Hedelands Motorklubs Mathias Jørgensen, som netop er vendt hjem efter flere år i amerikansk motocross, delte heatsejrene og andenpladserne mellem sig. Mathias Jørgensen tog den samlede førsteplads på dagen, men med lige antal point med Haagensen på andenpladsen. Tredjepladsen gik til Jakob Kjær Nielsen fra Han Herred Motor Klub.

I Dameklassen var konkurrencen næsten lige så tæt blandt de forreste. Sara Andersen og Line Dam er ikke til at komme udenom, bogstaveligt talt – og der udspillede sig en tæt kamp blandt de to hurtige kvinder fra henholdsvis Motorcykel Clubben Svendborg og Randers Motor Sport om at ligge forrest. Line Dam kom med en helt frisk 2. plads fra påskens EM-afdeling i rygsækken, men i Svebølle blev det Sara Andersen, der trak det længste strå. Sara kom først over målstregen i begge heat og tog dermed også den samlede førsteplads. Efter Line på andenpladsen blev det Laura Uldahl Raunkjær fra Hedelands Motorklub, der tog tredjepladsen.

Hos de unge kørere i Mini 85-klassen var der udelukkende jysk dominans i top 3, og det endte med at være marginaler, der afgjorde fordelingen af podiepladser. Dagens samlede vinder blev Lukas Vissing fra Aalborg Motor Klub. På andenpladsen, med samme antal point, kom den forsvarende Danmarksmester Jacob Ehlers Bloch fra Han Herred Motor Klub, og så var der kun et enkelt point i forskel ned til dagens nr. 3, Frederik Rahn Stampe fra Randers Motor Sport.

Alle resultater fra Svebølle kan ses på Danmarks Motor Unions hjemmeside her.

Næste afdeling af A-klassernes DM Motocross køres d. 15. maj på Korskrobanen hos Vestjysk Moto Cross Club.

Damerne og Mini 85 kører deres næste afdelinger henholdsvis d. 6. juni i Næstved og d. 18. juni i Herning.