DM Motocross 2021 åbnede i Fjerritslev

DM-sæsonen for de bedste danske motocrossklasser blev i går søndag skudt i gang på Starkærbanen hos Han Herred Motor Klub.

Der var både regn, blæst, slud og sne til motocrosseliten, da de søndag mødtes i Fjerritslev for at tage hul på DM-sæsonen. Men selvom forårssolen udeblev, og til trods for at der på grund af coronarestriktioner ikke stod en skare af publikummer klar til at heppe på kørerne, så blev der ikke sparet på noget fra kørernes side – der blev kæmpet indædt om hver en placering.

Han Herred Motor Klub havde forinden løbet gjort et stort forberedende arbejde, ikke blot for at kunne gennemføre arrangementet under hensyntagen til alle coronaforholdsregler, men også for at kunne tilbyde kørerne en velpræpareret og samtidig udfordrende bane.

Til sæsonens første afdeling er det altid spændende at se, hvordan det går sidste års Danmarksmestre, og søndagens løb var ingen undtagelse. Der skulle dystes i klasserne A MX1, A MX2, Damer og Quad 500A – med andre ord, klasser på det højeste niveau inden for motocross i Danmark.

I MX1, som kaldes kongeklassen, var der hæder til hjemmebaneklubben allerøverst på podieskamlen – Nichlas Bjerregaard, som er forsvarende mester fra 2020, fortsatte sin succes ind i 2021 med at tage heatsejren i begge MX1-heat, og dermed 1. pladsen på dagen. I 2020 kørte Bjerregaard for Aalborg Motor Klub, men i år er han altså skiftet til Han Herred Motor Klub. Randers Motor Sport og Næstved Motor Klub blev de andre klubber repræsenteret på MX1-podiet, da Randers-køreren Glen Meier tog 2. pladsen i begge heat, og Næstved-køreren Mathias Gryning tog sig af begge 3. pladser.

I MX2 var Randers Motor Sport også at finde på podiet. Nicklas Haagensen lagde ud med en 4. plads i første heat, inden han tog heatsejren i andet heat, hvilket sikrede ham den samlede sejr på dagen foran sidste års Danmarksmester Kenneth Kaalund fra Aalborg Motor Klub, som tog heatsejren i første heat, og herefter kom ind på en 6. plads i andet heat. Tredje og sidste plads på podiet gik til Rasmus Pedersen fra Kolding Motocross Klub, som tog henholdsvis en 2. og en 3. plads i dagens to heat.

I Dameklassen var der godt fyldt op på deltagerlisten, deriblandt af EM- og VM-kørere som Sara Andersen, Line Dam og Malou Jakobsen. Og det blev netop de tre, der kom til at udgøre dagens podie. Line Dam fra Randers Motor Sport blev med en 2. plads i første heat og en heatsejr i næste dagen nr. 1, efterfulgt af Malou Jakobsen fra Børkop Motor Sport, som tog sejren i første heat og kom ind som nr. 3 i andet heat. Dagens nr. 3 blev Sara Andersen fra Motorcykel Clubben Svendborg – hun tog en 3. og en 2. plads i dagens to heat.

I Quad 500A skulle der konkurreres på 4 hjul, og også her var Randers Motor Sport godt repræsenteret. Randers-køreren Patrick Kirk kunne med sejre i begge heat placere sig øverst på dagens podie, og 2. pladsen gik til en anden Randers-kører, Henrik Mogensen, som kørte over målstregen som nr. 2 i begge heat. Sidste plads på podiet blev indtaget af Morten Mogensen fra Aarhus Motor Klub.

De samlede resultater kan ses på Danmarks Motor Unions hjemmeside her.

Næste afdeling af DM køres d. 13. maj på Sønderskovbanen hos Hjørring Motor Sport.